Skip To The Main Content

An International Carwash Association event.
Produced in partnership with BBRV, BOVAG and BTG.

 18 & 19 September 2019 @ DE KROMHOUTHAL AMSTERDAM

Car Wash Show Europe

Editorial: Car Wash Show Europe strijkt neer in Amsterdam

Jul 31, 2015
‚Äč

De Car Wash Show Europe vindt voor het eerst plaats van 5 tot 7 oktober in beursgebouw Amsterdam RAI. Het is de eerste vakbeurs in Europa die volledig in het teken staat van de autowasbranche.

De organisatie van het evenement is in handen van branchevereniging International Carwash Association. Het wordt een tweejaarlijks evenement, waarbij ook al is bepaald dat de tweede editie in 2017 in Amsterdam gehouden wordt. De organisatie overweegt om er daarna een rondreizende show van te maken die iedere keer in een andere Europese stad neerstrijkt. Er wordt echter niet uitgesloten dat Amsterdam de vaste stek wordt van de Car Wash Show Europa.

De Car Wash Show is de Europese variant van een evenement dat al meerdere keren heeft plaatsgevonden in Las Vegas. Volgens Bogdan Manta, salesdirector Europe bij de International Carwash Association, was er een grote behoefte aan een carwash-evenement op het Europese vasteland. “Er zijn verschillende vakbeurzen in Europa waar ook wat ruimte is gereserveerd voor de autowasbranche, maar het aanbod is daar meestal beperkt en slechts een klein deel van de bezoekers die voor carwashproducten komt is minder geïnteresseerd in de rest van het aanbod op deze beurzen. Na uitgebreid onderzoek onder onze leden, besloten we anderhalf jaar geleden zelf een Europese Car Wash Show te organiseren.”

Read the full original article.

Autowastournee
De belangstelling is volgens Manta boven verwachting. Tot nu toe boekten 71 aanbieders van wasinstallaties, reinigingsmiddelen en andere carwash-gerelateerde producten en diensten een stand op de beurs. Uiteindelijk verwacht de organisatie zo’n 80 tot 100 bedrijven te kunnen verwelkomen. De voornaamste bezoekersdoelgroep is carwash-exploitanten. De entree is in tegenstelling tot veel vakbeurzen niet gratis of op uitnodiging. Iedereen kan een kaartje kopen en heeft daarbij de keuze uit een dagkaart, een kaartje voor alle drie de beursdagen en een all access kaart. Hiermee kan de bezoeker alle dagen naar binnen en heeft toegang tot alle workshops en seminars die er worden georganiseerd. Een dag voordat de beurs opengaat is er een tournee per bus langs een aantal toonaangevende autowasbedrijven in de omgeving van Amsterdam.

“We verwachten zo’n duizend bezoekers voor de Car Wash Show Europe. De Benelux en Duitsland zijn de belangrijkste regio’s voor de show, zowel in bezoekers als exposanten, maar ook ver daar buiten hebben partijen hun medewerking toegezegd. We hebben een partnerschap met brancheverenigingen in zeven verschillende landen. Naast Bovag Autowasbedrijven, zijn dat ook de nationale brancheverenigingen van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Italië en Duitsland. Tot nu toe is dat nog geen enkel carwash-evenement gelukt.”


Amsterdam
Dat de keuze op Amsterdam viel, komt door de centrale ligging in Europa en de goede bereikbaarheid, zegt Manta. “Voor de Benelux en Duitsland is Amsterdam goed te bereizen. Maar ook vanuit de Noord-Europese landen, zoals Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken, is belangstelling voor ons evenement. Het gaat dan om zo’n 10 procent van de kaartverkoop tot nu toe. Doorgaans zijn dit landen waar de bedrijven moeilijk te bewegen zijn om evenementen elders in Europa te bezoeken of aan deel te nemen.”

                                   Register Today for Car Wash Show Europe

Designed for car wash entrepreneurs like you!

Register
  • logo_BOVAG_liggend_fc
  • logo_xl
  • BTGLogo
  • BBRVLogo
Privacy Policy | Contact Us | Terms of Use
© 2015-2018 International Carwash Association, Inc.